Skip to main content
75 Years of Porsche
Officially approved Porsche Club 163
 zondag, 12. juli 2020
 Apeldoorn en omgeving

Vorig jaar september hadden we een leuke dag willen doorbrengen, samen met de 914-club. Dat evenement ging toen i.v.m. met de te geringe belangstelling niet door. En dit jaar (2020) zat de agenda van de 914-club al helemaal vol. Dus wilden we dit evenement in 2020 nog een keertje proberen, maar dan alleen met onze mooie Porsches 928 😊.

We hadden deze rit op 28 juni gepland, maar toen kwam de Corona-crisis er even tussendoor. Kortom: een evenement met een bijzondere voorgeschiedenis.

Maar nu is het dan toch echt gebeurd en wel op 12 juli. Het weer was fantastisch en dat kwam goed uit want het etablissement waar we begonnen en eindigden (SOAP Apeldoorn) en waar we de lunchpauze hielden (Infocentrum Den Nul) beschikken beide over leuke buitenterrassen. Bij SOAP is zelfs het Apeldoorns stadsstrand (foto hier boven).

De route was landelijk en afwisselend en alleen het rijden daarvan was al de moeite waard. Maar voor de liefhebbers en diegenen die een beetje competitief waren ingesteld, was er de optie (!) om er een "pittige" puzzelrit van te maken.

Het navigatie- en puzzelelement maakten het nog wat spannender. Met dank aan Ad van Walchren (en Mieke), die deze rit eigenlijk helemaal hadden bedacht en voorbereid. Voor de routebeschrijving werden meerdere methodes gebruikt: bolletje-pijltje, foto's en plattegronden. 

Deelnamekosten waren slechts 25 euro per persoon, inclusief de lunch (buffet) en een paar consumpties.
Helaas maar 6 deelnemende auto's maar dat mocht de sfeer niet drukken. Het was een heerlijke dag en dankzij het weer en de goede verzorging bij de horeca gelegenheden kunnen we stellen dat het een geslaagd evenement was.