Skip to main content

<div class="ps-buttonpane show-grid-bottom" id="actionstop">
<a href="#" onclick="history.back();return false;" class="btn btn-default"><span class="psicon psicon-chevron-left"></span>&nbsp;Terug</a>

</div>
 Vorig onderwerp Vorig bericht Volgend bericht Volgend onderwerp

Onderwerp:
928 gts kopen
(Math Creemers, 05.11.2012  16:47)


Reactie op:
928 gts kopen
(Tim Dröge, 13.11.2017  22:46)

Theo Jenniskens
06.01.2018  16:04

928 gts kopenik heb een 928 GTS automaat uit 1992. Import uit Duitsland waar hij oorspronkelijk in Würzburg door een kunsthandelaar is gekocht. Fijne auto. Automaat, weinig gelopen, en keurig verzorgd toen ik hem kocht. Het is een Midnight Blue kleur in exclusive uitvoering met houtmotief inlays in stuur en interieur panelen. Zeldzaam, en ik vind het helemaal super. De uitlaat is wat luider dan origineel. Kleine GT dempers en een RMB op het einde. Ik hoef nooit te bellen als ik eraan kom, het donkerbruine geluid kondigt mij altijd even aan.
Ik heb de auto nu 11 jaar en geniet er elke keer weer van. Hij is verschrikkelijk mooi om te zien, en heerlijk om mee te rijden. Ik weet niet eens precies hoe hard hij kan, maar 260 of zo haalt ie met gemak. Auto maat rijden is heerlijk comfortabel. Zeker als je in de stad of in druk verkeer rijdt. De manual transmissie voelt wat pittiger aan maar het is hard werken als je in start-stop verkeer zit. Als het koud wordt leg ik de winter wielen erop, en rijd soms als het schoon en droog is. De auto moet bewegen, niet teveel stilstaan. De teller nadert nu de 130000. Weinig dus als je bedenkt dat hij in november zijn 25e verjaardag had.

Voor deze auto had ik 7 jaar lang een 928S4 uit 1988 automaat. Met pijn in mijn hart heb ik hem weggedaan toe ik plek nodig had voor deze 928GTS. Ik denk nog regelmatig terug aan dingen die ik met de S4 meemaakte. Er moest veel aan gerepareerd worden, en toen ie perfect was moest ik hem dus verkopen. Was de S4 anders? Beetje denk ik. Hij was amper langzamer ondanks de 30pk verschil. Hij was niet zo mooi (ik vind de GTS uitstraling net weer wat fraaier), wat luidruchtiger door weg en wind geluiden. en had wat minder features. Mn de airbag was het enige dat ik wel miste. Op de teller had ie ooit 285 km/u staan, Hij week waarschijnlijk wel iets af maar toch... heftig voor zo'n sportauto uit de 80'er jaren.

De 928 is een geweldige auto, zeker ook als je het leuk vindt onderhoud en reparaties zelf te doen. Hij kost weinig aangezien hij amper of niet afschrijft, en mits je onderhoud zelf doet. Zeker, hij zuipt als een ketter, met name als je dat pedaaltje indrukt. 1:10 haal je net als je erg je best doet. Het is immers ook geen fiat panda.


      1. 928 gts kopen (Theo Jenniskens, 06.01.2018 16:04)