Skip to main content

<div class="ps-buttonpane show-grid-bottom" id="actionstop">
<a href="#" onclick="history.back();return false;" class="btn btn-default"><span class="psicon psicon-chevron-left"></span>&nbsp;Terug</a>

</div>
 Vorig onderwerp Vorig bericht Volgend bericht Volgend onderwerp

Onderwerp:
Hulp / advies gezocht aankoop late (s4, GT, GTS) handgeschakelde 928
(Gertjan Thomassen, 04.05.2022  21:09)


Reactie op:
Hulp / advies gezocht aankoop late (s4, GT, GTS) handgeschakelde 928
(Theo Jenniskens, 10.06.2022  19:47)

Gertjan Thomassen
19.06.2022  11:33

Hulp / advies gezocht aankoop late (s4, GT, GTS) handgeschakelde 928


Beste Theo, beste forumgenoten,

ik ben afgelopen vrijdag 'geslaagd' voor een handgeschakelde S4 en ben er erg blij mee.

Vrij onverwacht kreeg ik woensdag een berichtje van De Loods dat zij een hele goede auto wisten waarvan ze de motor zelf hadden opgebouwd, en die de eigenaar wilde verkopen. Meteen gebeld en een afspraak gemaakt, en vrijdag de auto bekeken en meteen gekocht en meegenomen.

Auto is een Duitse S4 die lang geleden bij Vlasblom in onderhoud was, en waarvan de laatste eigenaar de auto 11 jaar in bezit had. Auto is wit, heeft geen schuifdak maar wel sportstoelen, en had af fabriek het sportonderstel. Auto is van buiten netjes maar goed gebruikt.

In 2017 is wegens cilinderschade in de originele motor o.b.v. een gebruikt onderblok de motor helemaal opnieuw opgebouwd, en dat is vrij grondig gebeurd waarbij behalve de motor ook meteen alle leidingen, bekabeling etc. zijn ververst. Allemaal gedocumenteerd met foto's en rekeningen. Daarnaast heeft de vorige eigenaar de auto op heel veel details zelf aangepakt of aan laten pakken, zo is het schakelmechanisme vervangen, is het vulnippel van de airco verplaatst, en zijn de motorsteunen verschillende keren aangepakt. Eigenlijk werkt alles helemaal zoals het hoort, met uitzondering van de koplamphoogte verstelling, maar daar is de knop netjes van gedemonteerd zodat het geen APK-afkeur punt meer is.

Motor heft volgens een rollenbank uitdraai 317 pk,en loopt naar mijn idee heel goed, en in ieder geval veel beter dan die van de GTS die ik eerder bekeek. Schakelen doet de auto ook goed, ook terug naar 1 en 2 zonder geluiden of gekraak mits sympathiek gedaan. Airco is ijskoud, ook gisteren.

Gisteren moest ik in de Achterhoek zijn dus even de kans gepakt om in Emmerich Ron98 erin te doen voor EUR 2,07, en de auto even op 220 gehad. Moeiteloos en bakken trekkracht over.

Over twee weken gaat de auto naar De Loods voor volledige check, nieuwe olie, filters, koelvloeistof, distributie-check (laatste wissel is van 2017) en wellicht meteen vervangen van riemen en waterpomp. Daarnaast ook check van schijven en blokken, en sowieso gaat er nieuw rubber onder, profiel is nog goed maar banden zijn al wat ouder.

Omdat er met een 928 altijd wel wat te doen is zal ik hier vast weer snel terug zijn, maar voorlopig ben ik even vol aan het genieten. 
 

Dank allemaal voor de ontvangst hier en het meedenken.


                1. Hulp / advies gezocht aankoop late (s4, GT, GTS) handgeschakelde 928 (Gertjan Thomassen, 19.06.2022 11:33)